Alternativ & Verde

Mazăre cu mentă

Leave a comment

Astăzi în rolul principal joacă mazărea. E drept, împarte podiumul cu menta, una dintre prietenele ei cele mai bune. Din distribuție mai pot face parte și alți amici/amice de-ale lor, care se mai găsesc disponibile prin cămară sau frigider și care-și manifestă dorința să vină la casting.  Azi au participat una bucată țelină mică și un fenicul care se plictisea de vreo săptămână în frigider, așa că a acceptat bucuros ieșirea din anonimat.

Odată toată gașca întrunită, lucrurile-s simple – poate începe petrecerea. Feniculul cu țelina intră la saună, adică abur vreo 10-15 minute, timp în care menta și celelalte condimente mai zăbovesc la o bârfă, ceva. Apoi trece și mazărea frumușel în oala cu abur unde petrece cu ăilalți participanți cam 7-8 minute fierbinți. Așa înfierbântate le scoatem și le trecem printr-un jet de apa rece, să rămână culoarea verde frumoasă, doar e vedetă, nu-i așa?

Mai departe  intră în acțiune blenderul și alte câteva personaje de figurație, dar fiecare cu farmecul lui.  Doi căței de usturoi, o lingură de zeamă de lămâie, o lingura de ulei, ceva sare și piper vor adăuga savoare cremei verzi, iar l a sfârșit vine și rândul mentei. Aceasta întregește fericit toată scena. Happy end, mazărea și menta s-au reîntâlnit, celelalte personaje se bucură alături de ele. DSC_3943.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s