Alternativ & Verde

Supă – cremă de ardei kapia

Leave a comment

20160807_133126

Foarte simplă, cu o culoare intensă (dezavantajată de telefonul meu, e-adevărat) și foarte-foarte gustoasă. Recunosc, am mers pe principiul ”Vezi ce ți se ofilește prin frigider”.  După vreo două săptămâni de plecări – concediu medical – vacanță  am trecut în procesul verbal de constatare 2 ardei kapia, câțiva morcovi mititei și cam ofiliți și am zis să dregem busuiocul cumva. Am zis busuioc? Da, el era proaspăt – nou – nouț și a avut și el un cuvânt de zis în situația creată. În afară de cei doi ardei kapia, am mai adăugat un frate de-al lor, mai grăsunel, doi cartofi mici, morcovii, trei căței de usturoi, sare și piper. I-am așezat frumos în oala cu presiune, am adăugat cam un litru jumătate de apă și i-am lăsat la fiert puțin, vorba reclamei, foarte puțin. Între timp am curățat de pieliță o roșie grasă și mi-am zis că legumele au voie să fie grase, noi nu. Am luat blenderul vertical și am pasat toate ingredientele, am adăugat puțină zeamă de lămâie, un pic de ulei (poate fi de măsline, in, cânepă, ce vă place), încă un pic de piper, un cățel crud de usturoi și o rămurică de busuioc, plină de frunze aromate. I-am zis răsărit de soare, mi-am pus o porție în farfurie și am mâncat-o aproape pe nerăsuflate. Data viitoare încerc o variantă crudă, cred că va fi și mai savuroasă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s