Alternativ & Verde

Tort cu zmeură, căpșuni și ciocolată

Leave a comment

dsc_0238

 Am găsit în piață, acum, la început de toamnă, niște căpșuni foarte dulci și parfumate, plus zmeură  din belșug, așa că mi-am zis că e o idee bună să le folosesc pentru un tort aniversar cu ciocolată. Zis și făcut.

Ingrediente:

Blat: 1 1/2 cană nuci hidratate, 300 grame curmale și caise confiate (sau alte fructe uscate), 3 linguri unt de cacao, 1 lingura miere sau alt îndulcitor, 2-3 linguri de carob/cacao

Umplutură: 250-300 grame căpșuni și/sau zmeură

Cremă albă: 150 grame nuci de caju, o conservă de lapte de cocos (am folosit numai partea solidă, fără zer), extract de vanilie sau 2 păstăi de vanilie, 2-3 linguri de miere sau îndulcitor, o lingură de unt de cocos.

Pentru decor: fructe și o caligrafie mai puțin înțeleasă din sirop de ciocolată, după cheful și talentul fiecăruia :).

Mai întâi se pun nucile la hidratat pentru 8 ore sau peste noapte.

Pentru blat se mixează in robotul cu lama S nucile împreună cu fructele uscate, apoi se adaugă untul de cacao topi pe baie de aburi, carobul sau cacao și îndulcitorul. Compoziția rezultată se pune și se modelează într-o tava cu fundul detașabil, tapetată cu hârtie de copt. Peste acest strat se pun fructele curățate, apoi crema albă care se face mixând bine în robot nucile caju cu laptele de cocos, vanilia, mierea și untul de cocos. Se decorează cu fructe și sirop de ciocolată (unt de cacao, vanilie, cacao, îndulcitor) și se savurează alături de prieteni.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s